Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Castelfranco di Sopra

Castelfranco di Sopra staat op de lijst met mooiste dorpjes van Italië; de I Borghi Piú belli d’Italia. Ieder van de dorpen op deze lijst heeft iets bijzonders. In het geval van Castelfranco di Sopra is het dat het op de tekentafel ontstaan is.

Volgens sommige bronnen zou Castelfranco di Sopra in 1299 ontworpen zijn door de architect Arnolfo di Cambio. Deze architect is voornamelijk bekend omdat hij grote delen van de stad Florence heeft ontworpen. Het stratenpatroon van Castelfranco di Sopra toont dan ook sterke gelijkenissen met sommige delen van deze stad. De dorpen werden indertijd gebouwd als een romeins legerkamp met rechte lijnen en een plein in het midden met de belangrijkste gebouwen eromheen. Later heeft de beroemde Franse architect een vergelijkbaar dorp gebouwd in Frankrijk, Neuf-Brisach. Hier werd het concept echter tot in het extreme doorgevoerd. Castelfranco di Sopra is nog gedeeltelijk ommuurd en de oude klokkentoren is nog in tact.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Castelfranco di Sopra is te vinden net buiten het oude dorp. Hier vind je namelijk de abdij van San Salvatore. Met name het interieur van de bijbehorende kerk is erg indrukwekkend. De vijftiende-eeuwse fresco’s zijn redelijk bewaard gebleven en van een goede kwaliteit. Ook de oude kloostergang kan bezocht worden. Binnen de muren van het dorp zijn er drie belangrijke religieuze gebouwen te vinden. De chiesa San Filippo Neri stamt uit de zeventiende eeuw. De bijzondere gevel is een eeuw ouder. Deze gevel is bijzonder omdat de sierstenen die ervoor gebruikt bijna helemaal opgelost zijn.

De andere religieuze bezienswaardigheden zijn de Chiesa San Tomasso en de capella della campagnia dei Bianchi.

Hier ligt Castelfranco di Sopra

Weersverwachting Castelfranco di Sopra

vandaag
9° / 5°
morgen
8° / 4°
23 jan
12° / 8°
24 jan
14° / 8°
25 jan
11° / 6°
Meer weer van Castelfranco di Sopra op klimaatinfo.nl

Meer informatie